Десять ідей весняної подорожі

Не знаєте куди поїхати і любите природу? Тоді ця підбірка ідей для весняної подорожі саме для вас!
1. Холодний Яр, село Мельники Черкаська область
Кожної весни, наприкінці лютого, початку березня, а інколи середини, Холодний Яр вкривається килимом із підсніжника складчастого.
підсніжник складчастий
В Квітні там можна подивитись ще й на рідкісний тюльпан дібровний. Великим плюсом буде те що в березні – квітні ще немає відомих злих холодноярських комарів.

2. Урочище Бакаївка, околиці міста Золотоноша, Черкаська область
На схилах поблизу київської траси росте червонокнижна рослинка – шафран сітчастий. Неподалік знаходиться Красногірський жіночий монастир, його теж можна буде відвідати.
Бакаївка шафран сітчастий
3. Ірдинь, Черкаська область 
Для любителя природи обов’язково побувати на Ірдинському болоті. Навесні тут все буяє і цвіте, а під ногами бігають черепашки і повзають вужі.
болото Ірдинь
4. Тясминський каньйон, місто Кам’янка, Черкаська область
Хоч сам каньйон не такий великий як в Буках, але теж вартий уваги, тимпаче знаходиться він прямо біля автостанції.  Містечко теж варте уваги, там є на що подивитись
Тясминський каньйон
5.  Чорний Ліс, село Водяне, Кіровоградська область. Чорний ліс знаходиться в Олександрівському і Знам’янському районі Кіровоградської області.  Через ліс проходить автотраса Київ –  Дніпропетровськ і залізнична лінія на Знам’янку. В лісі знаходиться містичне озеро Берестувате, в якого немає дна, і яке оповите легендами. Сам же ліс нагадує Холодний Яр і тут також були свої герої і своя визвольна боротьба.
Чорний ліс, озеро Берестувате
6. Дендропарк в місті Кропивницький. Саме тут, в центрі України, знаходиться дендропарк де весною квітнуть 150 тисяч тюльпанів. Колекція вразить будь кого. Також в дендропарку є атракціони та й історичний центр Кіровограда на берегах Інгулу, а нині вже Кропивницького теж вартий уваги.
дендропарк в Кропивницькому, Кіровоградський дендропарк
7. Урочище Каскади, село Злинка Кіровоградської області. Саме так, хоч місто і Кропивницький, але область так і залишається Кіровоградською. Урочище одне з небагатьох місць в Центральній Україні де є водопади. Ідеальне місце для мандрівки на вихідні з наметом.
урочище Каскади, Злинка
8. Межигір’я , Київська область. Відвідувати колишню резиденцію  президента – втікача  Януковича краще всього навесні, коли тут все квітне і буяє.  Територія музею корупції просто величезна,  краще тут пересуватись велосипедом.
Межигір'я
9.  Крутьки, Чорнобаївський район, Черкаська область. В сосновому лісі поблизу села знаходиться мальовнчие озеро Кузьмінське – ідеальний варіант для вікенду з палаткою поблизу Черкас. Краще всього їхати у травні, коли озеро ще повноводне, а вода уже тепла.
озеро Крутьки
10. Ромашкова поляна завершує цю десятку. Знаходиться вона в Дахнівці, неподалік від Дахнівсьої Січі. Кожен рік у травні тут квітне безліч ромашок та інших квітів і це при тому що їх постійно виривають і скошують.
Десять ідей весняної подорожі
Ось така вийшла десятка ідей для весняних мандрівок поблизу Черкас.
Бережіть рідний край!

Не менш цікава подорож   Вечірня Сміла

Comments

comments