Дніпровський вікенд: початок

Розповідь про подорож до одного з найцікавіших міст Центральної України – Дніпра

Як доїхати до Дніпра? 

Найшвидше і найзручніше приїхати в місто на залізниці. До міста ходять потяги  з більшості обласних центрів України. Дорого, але швидко буде доїхати сюди на Інтерсіті, благо потяги ці зупиняються у нас на станції Шевченка. Ми ж приїхали в одну сторону на звичайному плацкарті Трускавець – Дніпро, що був досить таки з доступною ціною, назад же на Інтерсіті. На жаль з дорогами до Дніпра не склалось, то ж про те щоб їхати автобусом навіть і думки не було. 

Готель Дніпропетровськ

Де жити в Дніпрі

В місті багато різних готелів, хостелів і квартир на здачу. Але є один серед них, який підкуплє своїми видами на Дніпро. Готель цей совковий “Дніпропетровськ”, що знаходиться в самісінькому центрі, біля набережної, цирку і торгового центру Сіті мост. 

Мені цікаво було подивитись на інтер’єри з минулого. Ну і вид  з балкону звичайно. А так до номеру особливих претензій немає. Не знаю, як там буде, тепло чи ні  взимку. Ще з плюсів, що в готелі є бар, банкомат і магазин біля готелю, але в Дніпрі алкоголь, наприклад продають до 22:00. Поруч з готелем є зупинка. З мінусів те що на набережній до ранку можуть кричати і битись п’яні неадеквати до самого світанку.

Січеславська набережна

Січеславська набережна проходить від Амурського (Старого) мосту на схід до Мерефо-Херсонського залізничного мосту. Належить до Центрального, Шевченківського й Соборного районів міста. Довжина — 4700 метрів.

Не менш цікава подорож   Пором Нікополь - Кам'янка Дніпровська
Я люблю Дніпро

У Амурського моста переходить у Заводську Набережну, а у Мерефо-Херсонського моста продовжується у Набережну Перемоги.

Біля Амурського мосту, поряд з Річковим вокзалом, утворилася площа Десантників. Посередині Січеславської набережної знаходиться Центральний («Новий») міст.

Січеславська Набережна

Січеславська набережна є частиною великої набережної, яка уздовж правого берега Дніпра, разом з Заводською Набережною та Набережною Перемоги, має довжину понад 23 км, що робить її найдовшою набережною в Європі.

На набережній стоїть сама довга лавка в Україні

Найбільша лавка в Україні

Незвично після Черкас те, що в місті дуже мало пляжів, не можна як у нас спуститись до Дніпра і покупатись. Благо що хоч на Монастирському острові є пляж.

Читати ще про Дніпро

Прогулянка на теплоході “Галина Андрусенко”

Comments

comments